Conditii calatorie

Condiții de călătorie Grecia

Începând cu data de 1 mai 2022 :
• se elimină obligativitatea prezentării unui certificat valabil de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 ori ale unor rezultate negative ale testelor pentru SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen) pentru toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Republicii Elene (aerian, terestru, feroviar sau maritim), indiferent de statul de proveniență;

• accesul în toate spațiile inchise este permis tuturor categoriilor de persoane fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic: certificat european de vaccinare, dovada trecerii prin boală, rezultatul unui test PCR sau rapid antigen. Măsura se aplică până la data de 16 mai 2022, urmând să fie anunțate noi modificări funcție de evoluția situației epidemiologice.

Este OBLIGATORIE purtarea măștii de protecție în absolut toate spațiile interioare, mijloacele de transport în comun, aeronave, trenuri și ambarcațiuni maritime (feribot).
Sunt exceptați de la aceste prevederi copiii cu vârsta de până la 4 ani împliniți.

Măsuri pe plan intern:
Purtarea mastii este obligatorie în spațiile închise, în locurile exterioare aglomerate și la supermarket.
Accesul în toate spațiile interioare este permis tuturor categoriilor de persoane fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic: certificat european de vaccinare, dovada trecerii prin boală, rezultatul unui test PCR sau rapid antigen. Măsura se aplică până la data de 16 mai 2022, urmând să fie anunțate noi modificări funcție de evoluția situației epidemiologice.

Informații oficiale complete: www.travel.gov.gr și https://sea.travel.gov.gr/#/

Notă: Începând cu 15 martie 2022, călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligați să completeze formularul de localizare a pasagerilor (PLF).
Detalii suplimentare pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe https://www.mae.ro/node/51914


Condiții călătorie Tunisia

Începând cu 02.05.2022 accesul turiștilor înTunisia se va face cu respectarea uneia dintre condițiile de mai jos:
• Adeverință de vaccinare* împotriva COVID-19 în limba engleză, inclusiv pentru persoanele cu varsta de peste 18 ani.
sau
• prezentarea unui test negativ RT-PCR, prelevat cu cel mult 48 de ore înaintea datei de intrare în Tunisia sau
• prezentarea unui test negativ rapid (TDR-Ag), prelevat cu cel mult 24 de ore înaintea datei de intrare în Tunisia

Copii cu vârsta până la 18 ani nu se supun condițiilor menționate mai sus.

Testul trebuie să conțina în mod obligatoriu cod QR și să fie eliberat de autoritățile sanitare autorizate în format tipărit, limba engleză.
* Schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-Cov-2: cel puțin 28 de zile pentru vaccinul «JANSSEN» și cel puțin 7 zile pentru celelalte vaccinuri.
Se păstrează testarea aleatorie la punctul de frontieră (teste rapide), iar în cazul unui rezultat pozitiv se va menține obligativitatea carantinării, iar pasagerii detectați pozitiv vor fi însoțiți la centre de carantină destinate acestui scop.
Consulta condițiile de calatorie în Tunisia, complete si actualizate, pe pagina dedicata a Ministerului Afacerilor Externe aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3752


Condiții călătorie Egipt

Începând cu 09.05.2022 accesul turiștilor în Egipt se va face cu respectarea uneia dintre condițiile de mai jos:
•Adeverință de vaccinare* împotriva COVID-19, în limba engleză (minim 14 zile de la data rapelului).
sau
•Test negativ RT-PCR Covid* sau test Antigen (prelevat cu maxim 72 ore înainte de data de intrare în Egipt), inclusiv pentru copiii cu vârsta peste 12 ani.
https://www.mae.ro/node/52005

Copii cu vârsta până la 12 ani nu se supun condițiilor mentionate mai sus.

* Adeverința de vaccinare (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac, Sputnik sau doza unică Johnson & Johnson, care să ateste faptul că au fost vaccinati cu 14 zzile inainte de data intrării) și testul trebuie să conțină în mod obligatoriu cod QR și să fie eliberate de autoritățile sanitare autorizate, în format tipărit limba engleza.

Important:
Este obligatorie completarea formularului electronic de localizare al pasagerilor PLF ( https://visitegypt.gov.eg/, limba engleza), cu cel putin 48H inainte de data intrarii in Egipt, ulterior comunicat Verification PIN Code // QR Code Serviciului de Sănătate Publică de la punctele de control, în cadrul formalitatilor vamale.

Pentru a calatori în Egipt este nevoie de pașaport valabil cel putin 6 luni de la data intrării în Egipt.
Toți pasagerii au posibilitatea testării RT-PCR Covid19 la sosirea în Egipt, costul aproximativ 30 USD/persoană, iar în acest caz se vor aplică urmatoarele măsuri:
• La momentul check-in de pe aeroportul din Romania pasagerii trebuie să declare că nu dețin un test molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19
• La sosirea în Egipt, pasagerii fara test molecular negativ (RT-PCR) vor fi debarcați din aeronavă și transferați separat, în zonele special amenajate pentru testare.

După prelevarea probelor, turiștii:
• sunt transferați la hotelul rezervat, unde sunt obligați să stea în izolare în camera, până la primirea rezultatelor. Rezultatele testelor se emit în intervalul 24 – max. 48 de ore.
• în cazul unui rezultat pozitiv, turistul (cu forma ușoara de boală) este obligat să stea în carantină la hotelul inițial rezervat, până la primirea unui rezultat negativ, urmând tratamentul prescris de medici (dăcă este necesar). În cazul unor forme mai grave de boală, turistul va fi transportat la spitalul din Hurghada pentru investigații și tratament.
• în cazul în care zborul de retur nu este posibil conform rezervării inițiale, detaliile și zborul de repatriere se vor discută punctual cu referentul Amara Tour.
  La returul din Egipt este obligatorie înfolierea bagajelor de cală, aceasta fiind responsabilitatea pasagerilor. Aeroportul din Hurghada/Sharm El Sheikh dispune de aparat de înfoliat (aprox. 5 EUR sau 5 USD/bagaj).
Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/52005


Condiții călătorie Turcia

La intrarea în Turcia pe cale aeriană, vor fi scutite de la măsura carantinei acele persoane care prezintă:

• dovada vaccinării cu două doze de vaccin (listat de OMS sau Turcia pentru utilizare de urgență)/1 doză pentru Johnson & Johnson și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la ultima doză sau
• dovada recuperării după infectarea cu COVID-19 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv sau
• rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia sau
• rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia, emis în limba engleză de o unitate medicală certificată (testele antigen efectuate acasă și care nu sunt însoțite de certificare medicală NU sunt acceptate).

Copiii minori cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test PCR/antigen sau a unui certificat de vaccinare.
Atenție! Compania aeriană poate verifica dacă dețineți documentele solicitate de țara de destinație.

Pentru persoanele care sosesc în Turcia, indiferent de modalitatea de transport, este obligatorie completarea formularului de intrare în Turcia (PLF) de pe portalul https://register.health.gov.tr/ cu maxim 72 de ore înaintea îmbarcării, respectiv a intrării în Turcia. Acesta va fi prezentat printat sau pe telefonul mobil. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar.

La intrarea/tranzit în Turcia pe cale rutieră, navală sau feroviară nu va fi solicitat niciunul dintre documentele de mai sus.Pentru a calatori in Turcia este nevoie de pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in tara. 
Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/travel-conditions/3753


PENTRU RETURUL ÎN ROMÂNIA:
Actualizare: 09.03.2022.
Condiţii de retur ȋn România

Completarea formularului digital de intrare în România (PLF) nu mai este obligatorie odată cu intrarea în vigoare a OUG care elimină această obligativitate, ca urmare a publicării actului normativ în Monitorul Oficial.
Conform celei mai noi hotarari emise de C.N.S.U - Hot. nr. 16/08.03.2022 se fac urmatoarele precizari cu privire la returul in Romania din alte state: Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă. Detalii link AICI 

Ai nevoie de ajutor?

Echipa noastra este la dispoziția dumneavoastră pentru a vă ajuta in procesul de rezervare sau pentru a va oferi informatii in legatura cu oferta Amara Tour.

+40 364431195 info@amaratour.ro
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sambata/Duminica: INCHIS

Ultimele oferte vizitate