Conditii calatorie

Condiții de călătorie Grecia

Începând cu data de 1 mai 2022 :
• se elimină obligativitatea prezentării unui certificat valabil de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 ori ale unor rezultate negative ale testelor pentru SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen) pentru toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Republicii Elene (aerian, terestru, feroviar sau maritim), indiferent de statul de proveniență;

• accesul în toate spațiile inchise este permis tuturor categoriilor de persoane fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic: certificat european de vaccinare, dovada trecerii prin boală, rezultatul unui test PCR sau rapid antigen. Măsura se aplică până la data de 16 mai 2022, urmând să fie anunțate noi modificări funcție de evoluția situației epidemiologice.

Este OBLIGATORIE purtarea măștii de protecție în absolut toate spațiile interioare, mijloacele de transport în comun, aeronave, trenuri și ambarcațiuni maritime (feribot).
Sunt exceptați de la aceste prevederi copiii cu vârsta de până la 4 ani împliniți.

Măsuri pe plan intern:
Purtarea mastii este obligatorie în spațiile închise, în locurile exterioare aglomerate și la supermarket.
Accesul în toate spațiile interioare este permis tuturor categoriilor de persoane fără a mai fi necesară prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic: certificat european de vaccinare, dovada trecerii prin boală, rezultatul unui test PCR sau rapid antigen. Măsura se aplică până la data de 16 mai 2022, urmând să fie anunțate noi modificări funcție de evoluția situației epidemiologice.

Informații oficiale complete: www.travel.gov.gr și https://sea.travel.gov.gr/#/

Notă: Începând cu 15 martie 2022, călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligați să completeze formularul de localizare a pasagerilor (PLF).
Detalii suplimentare pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe https://www.mae.ro/node/51914


Condiții călătorie Tunisia

Începând cu 02.12.2022
se elimină obligativitatea prezentării oricarui documet referitor la statutul epidemiologic Covid-19, indiferent de statul de proveniență.
• pentru a calatori în Tunisia este nevoie de pașaport valabil cel putin 2 luni de la data intrării în țară.
Consultă condițiile de calatorie în Tunisia, complete și actualizate, pe pagina dedicata a Ministerului Afacerilor Externe aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3752


Condiții călătorie Egipt

Începând cu data de 18 Iunie 2022:
• se elimină obligativitatea prezentării oricarui documet referitor la statutul epidemiologic Covid-19, NU va fi necesara prezentarea adeverintei de vaccinare sau de recuperare după COVID-19, sau testului negativ SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen), pentru toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Egiptului, indiferent de statul de proveniență.

Pentru a calatori în Egipt este nevoie de pașaport valabil cel putin 6 luni de la data intrării în Egipt.
La returul din Egipt este obligatorie înfolierea bagajelor de cală, aceasta fiind responsabilitatea pasagerilor. Aeroportul din Hurghada/Sharm El Sheikh dispune de aparat de înfoliat (aprox. 5 EUR sau 5 USD/bagaj).

Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala a Ministerului Afacerilor Externe:https://www.mae.ro/node/52005Condiții călătorie Turcia

Începând cu data de 1 Iunie 2022:
se elimină obligativitatea prezentării oricarui documet referitor la statutul epidemiologic Covid-19, NU va fi necesara prezentarea adeverintei de vaccinare sau de recuperare după COVID-19, sau testului negativ SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen), pentru toate categoriile de persoane care intră pe teritoriul Turciei (aerian, terestru, feroviar sau maritim), indiferent de statul de proveniență.


Pentru a calatori in Turcia este nevoie de pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in tara. 
Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/travel-conditions/3753


PENTRU RETURUL ÎN ROMÂNIA:
Actualizare: 09.03.2022.
Condiţii de retur ȋn România

Completarea formularului digital de intrare în România (PLF) nu mai este obligatorie odată cu intrarea în vigoare a OUG care elimină această obligativitate, ca urmare a publicării actului normativ în Monitorul Oficial.
Conform celei mai noi hotarari emise de C.N.S.U - Hot. nr. 16/08.03.2022 se fac urmatoarele precizari cu privire la returul in Romania din alte state: Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă. Detalii link AICI 

Ai nevoie de ajutor?

Echipa noastra este la dispoziția dumneavoastră pentru a vă ajuta in procesul de rezervare sau pentru a va oferi informatii in legatura cu oferta Amara Tour.

+40 364431195 info@amaratour.ro
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sambata/Duminica: INCHIS

Ultimele oferte vizitate