Conditii calatorie

 Condiții călătorie Tunisia

Autoritățile tunisiene au anunțat modificarea procedurilor de intrare în țara începand cu data de 10 iulie 2021:

 • pentru a călători în Tunisia turiștii au obligația prezentării unui test negativ RT-PCR, prelevat cu cel mult 72 de ore înaintea datei de intrare în Tunisia, inclusiv pentru copiii cu vârsta peste 12 ani.

Copii cu vârsta până la 12 ani nu se supun condițiilor menționate mai sus.

Sunt exceptate de la obligația prezentării unui test negativ RT-PCR si persoanele care au finalizat schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-Cov-2 cu cel puțin 28 de zile pentru vaccinul «JANSSEN» și cu cel puțin 14 zile pentru celelalte vaccinuri, cu condiția prezentării unui certificat în acest sens.

Testul trebuie să conțina în mod obligatoriu cod QR și să fie eliberat de autoritățile sanitare autorizate în format tipărit, limba engleză.

 

Toți călătorii sunt obligați să completeze, să tipărească și să semneze:

 • declarația de sănătate // formularul de angajament (disponibil pe pagina de internet: https://app.e7mi.tn ), înainte de data zborului, ulterior predate Serviciului de Sănătate Publică de la punctele de control, în cadrul formalităților vamale.

Se păstrează testarea aleatorie la punctul de frontieră (teste rapide), iar în cazul unui rezultat pozitiv se va menține obligativitatea carantinării, iar pasagerii detectați pozitiv vor fi însoțiți la centre de carantină destinate acestui scop. 

PENTRU RETURUL ÎN ROMÂNIA:

Începând cu data de 10.10.2021  Tunisia este pe LISTA VERDE a țărilor în funcție de rata de incidentă cumulată, prin urmare persoanele care se întorc din acest stat NU sunt obligate să prezinte test RT-PCR negativ, adeverință de vaccinare sau să efectueze carantină.  Mai multe detalii regăsiți în secțiunea Note Importante.  

Condiții călătorie Egipt

Începând cu 24.06.2021 accesul turiștilor în Egipt se va face cu respectarea uneia dintre condițiile de mai jos:

 • Adeverință de vaccinare*  împotriva COVID-19 în limba engleză (minim 14 zile de la data rapelului).

sau

 • Test negativ RT-PCR Covid * (prelevat cu maxim 72 ore înainte de data de intrare în Egipt), inclusiv pentru copiii cu vârsta peste 6 ani.

Copii cu vârsta până la 6 ani nu se supun condițiilor mentionate mai sus.

* Adeverința de vaccinare (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac, Sputnik sau doza unică Johnson & Johnson ) și testul trebuie să conțină în mod obligatoriu cod QR și să fie eliberate de autoritățile sanitare autorizate, în format tipărit limba engleza.

Este obligatorie completarea formularului de localizare al pasagerilor PLF // Declaration Formhttps://egypt.mfa.gov.ua/storage/app/sites/26/declaration-form.pdf), înainte de data zborului, ulterior predat Serviciului de Sănătate Publică de la punctele de control, în cadrul formalitatilor vamale.

    Pentru a calatori în Egipt este nevoie de pașaport valabil cel putin 6 luni de la data intrării în Egipt.

 Posibilitatea de testare în aeroport, la sosirea în Egipt

    Toți pasagerii au posibilitatea testării RT-PCR Covid19 la sosirea în Egipt, costul aproximativ 30 USD/persoană, iar în acest caz se vor aplică urmatoarele măsuri:

 • La momentul check-in de pe aeroportul din Romania pasagerii trebuie să declare că nu dețin un test molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19
 • La sosirea în Egipt, pasagerii fara test molecular negativ (RT-PCR) vor fi debarcați din aeronavă și transferați separat, în zonele special amenajate pentru testare.

După prelevarea probelor, turiștii:

 • sunt transferați la hotelul rezervat, unde sunt obligați să stea în izolare în camera, până la primirea rezultatelor. Rezultatele testelor se emit în intervalul 24 – max. 48 de ore.
 • în cazul unui rezultat pozitiv, turistul (cu forma ușoara de boală) este obligat să stea în carantină la hotelul inițial rezervat, până la primirea unui rezultat negativ, urmând tratamentul prescris de medici (dăcă este necesar). În cazul unor forme mai grave de boală, turistul va fi transportat la spitalul din Hurghada pentru investigații și tratament.
 • în cazul în care zborul de retur nu este posibil conform rezervării inițiale, detaliile și zborul de repatriere se vor discută punctual cu referentul Amara Tour.

La returul din Egipt  este obligatorie înfolierea bagajelor de cală, aceasta fiind responsabilitatea pasagerilor. Aeroportul din Hurghada/Sharm El Sheikh dispune de aparat de înfoliat (aprox. 5 EUR sau 5 USD/bagaj). 

Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/52005  

PENTRU RETURUL ÎN ROMÂNIA:

Începand cu data de 01.03.2021  Egiptul  este pe LISTA VERDE a țărilor în functie de rata de incidență cumulată, prin urmare turistii romani care se întorc din acest stat NU sunt obligați să prezinte la intrarea in țară teste, certificat de vaccinare sau sa efectueze carantină.


Condiții călătorie Turcia

Începând cu 01.06.2021 accesul turiștilor în Turcia se va face cu respectarea uneia dintre condițiile de mai jos:

 • Adeverință de vaccinare*  împotriva COVID-19 în limba engleză (minim 14 zile de la data rapelului).

sau

 • Test negativ RT-PCR Covid * (prelevat cu maxim 72 ore înainte de data de intrare în Turcia), inclusiv pentru copiii cu vârsta peste 6 ani.

sau

 • Test rapid antigen, cu rezultat negativ, prelevat cu maxim 48 de ore inainte de intrarea in Turcia, să fie eliberate de autoritățile sanitare autorizate, în format tipărit limba engleza.

sau

 • Dovadă care sa confirme faptul că persoana a fost diagnosticata pozitiv cu COVID-19, in termen maxim 6 luni anterior datei sosirii în Turcia, eliberate de autoritățile sanitare autorizate, în format tipărit limba engleza.

Copii cu varsta până la 6 ani nu se supun condițiilor menționate mai sus.

* Adeverința de vaccinare (Pfizer, Moderna, AstraZeneca Sinopharm, Sinovac, Sputnik sau doza unica Johnson & Johnson ) și testul  trebuie să conțină în mod obligatoriu cod QR și să fie eliberate de autoritățile sanitare autorizate, în format tipărit limba engleză.

Începând cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia au obligația de a completa formularul de intrare de pe portalul register.health.gov.tr, cu maxim 72 ore înaintea îmbarcării. Formularul va fi prezentat la îmbarcare în format fizic (printat) sau electronic (pe telefonul mobil).
Ulterior completării formularului va fi emis codul HES, în baza căruia călătorii vor putea avea acces la transfer și cazare.

Toti pasagerii care calatoresc in Turcia cu avionul sunt obligati sa completeze un formular localizator - PAX LOCATOR FORM, pe care trebuie sa-l prezinte in format fizic, la ghiseul de check-in din aeroportul de plecare. 

Pentru a calatori in Turcia este nevoie de pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intrarii in tara.

Mai multe detalii gasiti pe pagina oficiala a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

PENTRU RETURUL ÎN ROMÂNIA:

Începănd cu data de 15.08.2021  TURCIA  este pe LISTA ROȘIE a țărilor în functie de rata de incidentă cumulată, prin urmare persoanele care se întorc din acest stat fie sunt vaccinate, fie intră în carantină. Prezentarea unui test PCR negativ nu scutește de la măsura de carantină la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile. Este posibila ieșirea din carantină după a 10 a zi, dacă efectuează un test RT- PCR în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

 

NOTE IMPORTANTE:

     Dovada administrării vaccinului, dovada confirmării unei infecții Covid-19, dovada testării penru infecția viruslui SARC-CoV-2 RT-PCR - necesare in vederea aplicării excepțiilor prevăzutede lege, se realizează prin intermediul certificatului digital UE privind Covid. Adeverințele de vaccinare ce conțin cod QR se descarcă accesând urmatorul link:  https://certificat-covid.gov.ro/login sau  https://vaccinare-covid.gov.ro/  

     Amara Tour recomandă încheierea unei polițe de asigurare de călătorie care să inlcudă riscul de îmbolnăvire Covid, atât înainte de călătorie cât și pe durata sejurului.

     Amara Tour nu este răspunzatoare pentru regulile impuse de către guvernele țărilor și informațiile de mai sus. Pentru mai multe detalii va rugam sa verificati în sursele avizate ale ambasadei/consulatelor. Această indicație este valabilă pentru toate țările.  

     Menționăm că reprezentantul local Amara Tour va oferi informatii turistilor aflati la destinatie, in functie de situatia epidemiologica a țării de destinație în raport cu România, listă actualizată regulat de către Institutul Național de Sănătate Publică România, link detalii suplimenatre  https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19 . Turiștilor li se vor oferi informații detaliate despre clinicile de recoltare și posibilitatea ca aceștia să fie testati în incinta unității de cazare, la solicitarea în avans. 

     Turiștii care se întorc în Romania, indiferent de mijlocul de transport, trebuie să completeze, online sau în format printat, declarația prevăzută în Anexa nr. 3 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 414/2020, în limba română sau în limba engleză. Formularul se poate completa online aici: https://chestionar.stsisp.ro sau descărca aici https://mcusercontent.com/d8cc997dbe4ad748712bf600b/files/11e6b4a1-4dcd-7102-6bb3-5b3585bec91d/passenger_form_romania__ro.pdf    

       

PENTRU RETURUL ÎN ROMÂNIA:

Conform Hotărârii nr. 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România  clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

 • Zona Verde (2.a), pentru persoanele care vin din zona verde nu mai e nevoie de niciun fel de document.
 • Zona Galbenă (2.b), persoanele care călătoresc din zone galbene nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 ore.
 • Zona Roșie (2.c), persoanele care călătoresc din zone roşii fie sunt vaccinate, fie intră în carantină. Prezentarea unui test PCR negativ nu scutește de la măsura de carantină la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat pentru o perioadă de 14 zile.


Conform Art. 4, 5, 7 din Hotărârea nr. 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, alături de completarea  HCNSU 74 din 23.09.2021.


Art.4 - (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din țările/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 2 lit. b) - LISTA GALBENA, următoarele categorii care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19:

a)      persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;

b)      persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

c)      persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;

d)      copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

e)      copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

f)  persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;


Art.5 - (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din țările/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 2 lit. c) - LISTA ROSIE, următoarele categorii care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19:

a)   persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;

b)   persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;

c)   persoanele care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii). În situația în care persoanele nu părăsesc teritoriul național în cele 3 zile (72 de ore), cu informarea Direcției de Sănătate Publică din județul în care locuiesc sau în care au adresa declarată la intrarea în țară, vor fi carantinate pentru o perioadă de 14 zile, începând cu cea de-a patra zi ulterioară intrării pe teritoriul României;

d)   copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

e)   copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

g)   elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori;

h)   persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;


Prevedere care faciliteaza returul in tara al celor care nu se incadreaza la exceptiile de mai sus si nu au posibilitatea de a efectua testul la destinatie (inclusiv pentru copii cu varsta 12-16 ani)

Art. 7

(4)     Persoanele prevăzute la art. 2 lit. b) - lista galbena, dacă nu prezintă la intrarea în țară rezultatul negativ al unui test RT-PCR, pot ieși din carantină, dacă efectuează un test RT-PCR , iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

(5)     Persoanele prevăzute la art. 2 lit. c) - lista rosie pot ieși din carantină după a 10 a zi, dacă efectuează un test RT- PCR în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

 Detalii complete regăsiți aici: https://www.cnscbt.ro/index.php/lex/2544-hotararea-cnsu-nr-43-din-01-07-2021/file.Ai nevoie de ajutor?

Echipa noastra este la dispoziția dumneavoastră pentru a vă ajuta in procesul de rezervare sau pentru a va oferi informatii in legatura cu oferta Amara Tour.

+40 364431195 info@amaratour.ro
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sambata/Duminica: INCHIS

Ultimele oferte vizitate