Turcia

Turcia, ţara care se întinde pe două continente, are la bază o istorie veche şi bogată, dar în acelaşi timp este membră a lumii moderne. Aceasta ţară minunată reprezintă un amenstec cultural, o sinteză între est şi vest, în timp ce din punct de vedere georgrafic reprezintă podul între Europa şi Asia. Turcia şi mai ales Riviera Turcească este foarte populară din punct de vedere turistic. Staţiunile turistice situate pe litoralul nisipos de aproape 8000 km al Mării Egee şi al Mării Mediterane, sunt vizitate anual de milioane de turişti străini. Este considerată un paradis cu soare, plajă, mare, lacuri, munţi, care oferă o vacanţă unică, o schimbare majoră faţă de viaţa de zi cu zi. Un lucru însă este sigur: o singură vizită nu este de ajuns în această ţară minunată. Odată ajunşi aici, vizitatorii vor să revină din nou şi din nou, să mai descopere câte un colţişor din acest rai al vacanţelor.
Fus orar:
Diferența de fus orar este:
+ 1 oră iarnă (01.11 - 01.06)
Ȋn timpul verii- acelaşi fus orar.

Durata zborului:
Cluj-Napoca - Antalya: 2 ore.

Transferuri:
Vă rugăm să luați în considerare că transferul aeroport – hotel – aeroport se face cu un autocar cu aer condiţionat, în ordinea amplasării hotelurilor.

Limba oficială:
Este turca, însă în zonele turistice majoritatea persoanelor ştiu şi alte limbi, cum ar fi engleza, germana sau rusa.
Moneda naţională:
Moneda oficială este lira turcească, ce la data de 01.01.2005 a fost revalorizată, prin tăierea a 6 zerouri, devenind astfel noua liră turcească (TL). 1 TL= 100 kurusi noi, 1 EURO= 4.52 TL, 1 USD= 3.83 TL (curs valabil în Decembrie, 2017). În Turcia puteţi plăti şi cu euro sau dolari. Dacă vă decideţi să folosiţi lirele turceşti, este mai bine să schimbaţi bani de mai multe ori şi doar sume mici, deoarece în afara Turciei, lirele nu au nicio valoare, iar pentru a schimba banii înapoi, este necesar să păstraţi factura de la tranzacţia iniţială. Cu card bancar puteţi plăti în special, în hotelurile de calitate superioară, anumite restaurante şi pentru anumite servicii. Însă, deoarece aparatele de încasat nu sunt prea calitative, este bine să aveţi pregătit şi numerar de rezervă. Bancomatele locale eliberează direct lire, dar nici ele nu funcţionează uneori, mai ales în afara centrelor turistice.
Reprezentanţa:
Ambasada Romaniei în Turcia
Ankara, Bükres Sokak 4, Çankaya, 06680
Tel.: +90 312 466 37 06
Fax: +90 312 427 15 30

Ambasada Turciei în Romania
Bucuresti, sector 1
Calea Dorobantilor, nr. 72
Tel.: +40 21 206 37 00
Fax: +40 21 206 37 37

Condiţii de intrare în ţară:
Pentru a călători în Turcia, este nevoie de paşaport valabil minim 150 de zile din momentul intrării în Turcia şi să dispună de minim o filă goală. Nu se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească. Cetățenii străini sunt rugați să se informeze la Ambasada Turciei din București asupra condițiilor de intrare în Turcia.

Ȋnchiriere maşini:
Permisul de conducere auto eliberat de autorităţile române este valabil în Turcia pe durata dreptului de şedere menţionat pe viză. Conducătorul auto trebuie să aibă cel puțin 21 de ani și trebuie să fie posesor al carnetului de conducere de cel puțin un an.
Asistenţa medicală:
Pentru urgențele medicale, adresați-vă personalului hotelier. Onorariile medicale se achită la fața locului și se decontează de către societatea de asigurări la care ați încheiat asigurarea medicală. ATENȚIE: Puteti evita problemele stomacale şi intestinale, consumând apă îmbuteliată şi spălând bine fructele şi legumele înainte de a le consuma.

Curent electric:
220 V pe tot teritoriul țării. Toate hotelurile sunt dotate cu prize conform normelor internaționale.

Cumpărături:
Bijuteriile din aur sunt mai ieftine decât în România, la fel şi hainele de piele şi pantofii.
Bacşiş:
Considerată o instituţie orientală, bacşişul este mai puţin răspândit în Turcia decât se crede. Ȋn restaurante este apreciat gestul unui bacşiş, la final. Acesta variază în funcţie de categoria localului respectiv. Daca iei masa într-un local modest, dintr-un orăşel de provincie, poţi oferi un bacşiş de 5-10%. La restaurantele pretenţioase această sumă poate merge până la 15% din total.

Sfaturi:
Luaţi jeansi şi bluze uşoare, pantaloni scurţi, sandale comode de pânză, pantofi rezistenţi pentru siturile arheologice. Este bine ca în primele zile să nu stați la soare în exces. Ȋn moschei se intră doar desculţ, deci aveţi grijă să vă luaţi pantofi uşor de descălţat şi care nu sunt scumpi. Ȋn moschei, femeile nu pot intra decât îmbrăcate în fustă. Puneţi în bagaj o pălărie de soare şi un pulover pentru serile răcoroase.
Evaluare hotel:
Clasificarea hotelurilor este făcută conform normelor locale. Restaurantele au aceeași clasificare cu cea acordată hotelului, întrucât sunt facilități ale hotelurilor, nu unități separate de alimentație publică.
 

Ai nevoie de ajutor?

Echipa noastra este la dispoziția dumneavoastră pentru a vă ajuta in procesul de rezervare sau pentru a va oferi informatii in legatura cu oferta Amara Tour.

+40 364431195 info@amaratour.ro
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sambata/Duminica: INCHIS

Ultimele oferte vizitate